Zalm met crispy quinoa korst
De Japanse keuken weet wel raad met een lekker stukje zalm. Om de smaakbeleving te verbeteren, hebben wij er een crispy quinoa korst aan toegevoegd. Dit gerecht is laag in calorieën en hoog in eiwitten. Een ideaal Multifit recept!
INGREDIËNTEN (voor 2 personen):
- 2 x 170 gram zalm
- 5 gram gepofte quinoa
- 1 tl. Japanse shichimi togarashi kruiden
- snufje peper en zout
- 1 el. olijfolie
BEREIDINGSWIJZE
Stap 1: Meng de gepofte quinoa met de Japanse kruiden samen op een bord.
Stap 2: Besprenkel de zalmmoten eerst met zout en peper aan beide kanten.
Stap 3: Leg de zalm nu met een kant in de quinoa om een huid te maken.
Stap 4: Verwarm een pan op middelhoog vuur met 1 el olie of boter om in te bakken. Leg de zalm met de quinoa-huid naar beneden in de pan. Bak voor ongeveer 3 minuten en draai dan om. Bak voor nog 3 tot 4 minuten langer op de andere kant. De tijd is afhankelijk van de dikte van de zalm.
Serveer de zalm met een handjevol noedels of rijst.
VOEDINGSWAARDEN (per persoon):
- Kcal: 461 per portie
- Eiwit: 34 gram
- Koolhydraten: 1 gram
- Vetten: 32 gram
Heb je moeite om in shape te komen, of heb je een stok achter de deur nodig? Multifit in Tilburg helpt je structureel op weg naar een fitter, gezonder en slanker lijf. Tijdens onze kennismaking vertellen we je hoe we werken en hoe we je kunnen helpen om je doel te bereiken.
Deze test is geheel vrijblijvend. Zo zit jij nergens aan vast, maar krijg je wel een advies op maat. Invullen duurt slechts 1 minuutje.