14 mei 2023

Recept: Proteïne snickers

Recept - tussendoortje

WAUW! Deze snickers zijn zo me-ga lekker. Ze doen absoluut niet onder aan de echte variant. De repen zijn lekker sticky, knapperig en zoet. Je nieuwe favo tussendoortje.
 
Een krokante bodem, plakkerige karamellaag en knapperige chocolade. Natuurlijk afgemaakt met pinda's.
 
Porties: 8 repen
Totale tijd: 30 minuten
 

DIT HEB JE NODIG

Koekbodem
◼️ 125 g havermout
◼️ 40 g eiwitpoeder (vanille)
◼️ 15 g agave siroop
◼️ 3 el appelmoes
 
Karamel laag
◼️ 60 g pindakaas
◼️ 5 g kokosolie
◼️ 15 g agave siroop
 
Chocolade laag
◼️ 20 g ongezouten pinda's
◼️ 40 g pure chocolade 72%
◼️ 7 g kokosolie
 

ZO MAAK JE HET

  1. Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Voeg de eiwitpoeder, agave siroop en appelmoes toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  2. Bedek een kleine ovenschaal of brownievorm met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en zet in de koelkast.
  3. Verwarm de pindakaas kort samen met de kokosolie, zodat deze vloeibaar worden. Voeg ede agave siroop toe en meng goed.
  4. Verdeel de karamel laag over de koekbodem en zet opnieuw in de koelkast.
  5. Hak de ongezouten pinda's grof en smelt de chocolade samen met de kokosolie.
  6. Haal de bakvorm uit de koelkast. Verdeel de pinda's over de karamel laag en maak af met de chocolade laag.
  7. Laat het geheel uitharden in de koelkast en snijd in acht repen.
TIP💡: Bewaar de snickers voor zo’ 3 tot 4 dagen in de koelkast. Als ze het zo lang volhouden tenminste ;-)

 

Meer informatie

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul je telefoonnummer in