14 mei 2023
Recept: Proteïne snickers
Recept - tussendoortje
WAUW! Deze snickers zijn zo me-ga lekker. Ze doen absoluut niet onder aan de echte variant. De repen zijn lekker sticky, knapperig en zoet. Je nieuwe favo tussendoortje.
WAUW! Deze snickers zijn zo me-ga lekker. Ze doen absoluut niet onder aan de echte variant. De repen zijn lekker sticky, knapperig en zoet. Je nieuwe favo tussendoortje.
Een krokante bodem, plakkerige karamellaag en knapperige chocolade. Natuurlijk afgemaakt met pinda's.
Porties: 8 repen
Totale tijd: 30 minuten
DIT HEB JE NODIG
Koekbodem
◼️ 125 g havermout
◼️ 40 g eiwitpoeder (vanille)
◼️ 15 g agave siroop
◼️ 3 el appelmoes
Karamel laag
◼️ 60 g pindakaas
◼️ 5 g kokosolie
◼️ 15 g agave siroop
Chocolade laag
◼️ 20 g ongezouten pinda's
◼️ 40 g pure chocolade 72%
◼️ 7 g kokosolie
ZO MAAK JE HET
- Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Voeg de eiwitpoeder, agave siroop en appelmoes toe en kneed tot een samenhangend deeg.
- Bedek een kleine ovenschaal of brownievorm met bakpapier. Verdeel het deeg over de bodem en zet in de koelkast.
- Verwarm de pindakaas kort samen met de kokosolie, zodat deze vloeibaar worden. Voeg ede agave siroop toe en meng goed.
- Verdeel de karamel laag over de koekbodem en zet opnieuw in de koelkast.
- Hak de ongezouten pinda's grof en smelt de chocolade samen met de kokosolie.
- Haal de bakvorm uit de koelkast. Verdeel de pinda's over de karamel laag en maak af met de chocolade laag.
- Laat het geheel uitharden in de koelkast en snijd in acht repen.
TIP💡: Bewaar de snickers voor zo’ 3 tot 4 dagen in de koelkast. Als ze het zo lang volhouden tenminste ;-)